
Corporate Governance Philosophy 
 
The company firmly believes and has consistently practiced good corporate 
governance. The company’s policy is reflected by the very values of transparency, 
professionalism and accountability. The company constantly strives towards 
betterment of these aspects and thereby perpetuate it into generating long term 
economic value for its shareholders, customers, employees, other associated persons 
and the society as a whole 
 
 

CODE OF CONDUCT 
 

1. INTRODUCTION 

This code of Conduct (“this Code”) shall be called "The Code of Conduct for Board 
Members and Senior Management Personnel” of ASIAN TEA & EXPORTS LIMITED 
(hereinafter referred to as “the Company”). The subject code has been framed 
specifically in compliance with the provisions of Clause 49 of the Listing Agreement 
with Stock Exchanges. The matters covered in this code are of utmost importance to 
the Company, our shareholders, clients and business partners. The purpose of this 
code is to articulate highest standards of honesty, integrity, ethical and law abiding 
behavior. It also aims to encourage the observance of these standards to protect and 
promote the interest of shareholders, employees, customers, suppliers and creditors. 
It sets out the responsibility and accountability and to report and investigate any 
reported violations of the code or unethical or unlawful behavior.  
This code shall be applicable to the following persons : 

a) THE BOARD MEMBERS;  

b) SENIOR MANAGEMENT PERSONNEL 
 

It is effective from 18TH  January 2006. 

2. DEFINITIONS AND INTERPRETATIONS: 

2.1 The term "BOARD MEMBERS " shall mean members of the Board of Directors of 
the Company. 
2.2 The term “SENIOR MANAGEMENT PERSONNEL” shall mean Managing Director 
and Executive Directors, of the company. 
 
a)  COMPLIANCE WITH LAWS, RULES AND REGULATIONS  
 
The Board Members and Senior Management Personnel shall ensure compliance With 
The Laws, Rules, And Regulations of all Public Authorities, as May Be Applicable To 
The Company. They shall also comply with the Company’s Code Of Internal 
Procedure For Prevention Of Insider Trading as per SEBI ( Prohibition of Insider 
Trading) Regulations, 1992 as amended to date in dealing with the securities of the 
Company. 
 



b) ETHICAL CONDUCT :-  
 
The Board Members and Senior Management Personnel shall maintain  
Highest Standards Of Personal And Professional Integrity, Honesty And Ethical 
Conduct and shall be free from fraud and deception. It Shall Confirm To The Best 
Accepted Professional Standards and shall serve the interest of the company. 
 
c) CONFIDENTIALITY :-  
 
The Board Members and Senior Management Personnel shall maintain 
Confidentiality Of Any Information With Respect To The Company Or That Of Any 
Customer, Supplier Or Business Associate Of The Company Except Where Disclosure 
of such information Is Authorized Or Legally Mandated. 
 
d) CONFLICT OF INTEREST OR DUTY :-  
 
The Board Members and Senior Management Personnel shall Not have Any Conflict of 
Their Personal Or External Business Interest with The interest of the Company. 
Property Or Information Acquired Through Position should be utilized for the highest 
benefit of the Company. 
 
e) PROTECTION AND PROPER USE OF ASSETS :-  
 
The Board Members and Senior Management Personnel shall make  
All Reasonable Endeavors To Protect the Assets of the company  
And also Ensure Its Effective Use. The term “ assets” include all tangible as well as 
intangible assets and shall be employed for the purpose of conducting the business 
for which they are duly authorized. 
 
f) COMPLIANCE WITH THE CODE OF CONDUCT :-  
 
The Board Members and Senior Management Personnel shall adhere to this code and 
affirm compliance with the Code on an Annual basis as required by Clause 49 of the 
Listing Agreement. 
 
g)  WAIVER:-  
 
This code of conduct shall be continuously reviewed and updated in accordance with 
our policies and procedures therefore this code is subject to modification. Any 
amendment or waiver of any provision of this code must be approved by the 
Company’s Board Of Directors . 
 


